עיצוב חדר שינה

עיצוב חדר שינה

בדרך כלל, אנחנו משקיעים בעיצוב החללים הציבוריים של הבית, כיוון שהם חשופים למבקרים ולפעמים חדר השינה שלנו נשאר מוזנח ועצוב. אמנם בחדר השינה אנחנו לא שוהים המון זמן, אבל אם תיצרו לכם חדר שינה מרגיע ומפנק, תהיה לכם סיבה נעימה לשהות בו, להירגע מכל הלחץ והעומס היומיומי. בהתאם לתפיסה זאת, החשיבות של עיצוב חדר שינה התפתחה מאוד בשנים האחרונות.

קבלו כלים וטיפים

  • עיצוב חדר בבית מלון‬‎
  • עיצוב חדר בבית מלון
  • עיצוב חדר שינה רומנטי‬‎
  • עיצוב חדר שינה רומנטי
  • עיצוב חדר שינה הורים‬‎
  • עיצוב חדר שינה הורים
  • עיצוב קיר חדר שינה הורים‬‎
  • עיצוב קיר חדר שינה הורים
  • עיצוב חדר שינה כפרי‬‎
  • עיצוב חדר שינה כפרי
  • עיצוב חדר שינה מודרני‬‎
  • עיצוב חדר שינה מודרני
  • עיצוב חדר שינה בוהו שיק‬‎
  • עיצוב חדר שינה בוהו שיק

עיצוב חדר שינה כמו בבית מלון

כיום, הלקוחות שפונים אליי משמיעים לרוב  את האמירות הבאות: "אני רוצה חדר שינה כמו חדר בסוויטה של מלון בוטיק" או "אנחנו רוצים לישון בצימר יוקרתי ומפנק!".

אז איך ניתן לעצב חדר שינה שיהיה הממלכה הפרטית שלכם?

כאשר אני ניגש לעיצוב חדר שינה, אני מקיים שיחה עם הפונים אליי כדי להבין את נתוני חדר השינה שלהם וכן את הצרכים שלהם. אני בודק כמה שאלות חשובות: מהו גודל החדר, מהם צרכי האחסון, מהן העדפות לגבי גודלה של המיטה וכן האם יש מקום במחובר לחדר לחדר רחצה מפנק.

בתכנון החדר, אני מקפיד שיישארו מעברים נוחים בין כל הרהיטים. במעברים ליד המיטה, מומלץ להשאיר לפחות 60 ס"מ מכל צד של המיטה. לצד ארון הבגדים יש להשאיר לפחות 80 ס"מ למעבר. קירות וריצוף חדר השינה

נתחיל בבחירת סקאלת צבעים לחדר, בצבעים רכים ונייטרלים, שיהוו רקע נעים ולא דומיננטי. ליצירת מראה מעוצב ומרשים נבחר צבע אחד נועז יותר עבור קיר גב המיטה, שיהווה קיר כוח (בדרך כלל זהו הקיר שאליו צמודה המיטה, רצוי שהמיטה תפנה עם הרגליים שלכם כלפי פתח החדר או לצד הפתח). את הקיר נוכל לחפות בטפט, בצבע או בכל חיפוי קיר אחר, אשר ישתלב עם השפה העיצובית שנבחרה לכל החדר והבית. 

אלמנט נוסף הוא הריצוף. מאוד פופולרי ונעים להתקין בחדר השינה פרקט. פרקט מעניק חמימות, והבחירה הנפוצה הזאת מוכיחה את עצמה כנכונה במרבית המקרים. בשונה מכך אפשר להעניק לחדר תחושה דומה באמצעות שימוש בשטיחים.

בחירה ומיקום המיטה בעיצוב חדר השינה.

בשלב הראשון, נתאים את גודל המיטה לגודל החלל: לחדר קטן נבחר מיטה ברוחב 1.40 מ', כאשר לחדר בגודל בינוני נבחר מיטה ברוחב 1.60 מ', ולחדר מרווח וגדול נתפנק עם מיטה ברוחב 1.80 מ' או 2 מ'. אל תשכחו לקחת בחשבון, בבחירת המיטה, את גודל שולי המיטה, כיוון שהם תופסים עוד מקום בחלל. השקיעו במזרן ובכריות איכותיים שיפנקו ויתרמו לאיכות השינה שלכם!

נסו למקם את המיטה, כך שמולה יישאר קיר פנוי, ללא ארון, עליו תוכלו לתלות תמונה יפה או טלוויזיה. אם מיטה ממוקמת מול הארון ואתם עדיין רוצים טלוויזיה בחדר ניתן לשלב את הטלוויזיה בתוך הארון.

כאמור, מיטה עם גב מיטה מרשים יקנו לחדר אמירה עיצובית. אני מעדיף לבחור מיטה שבסיסה וגבה מרופדים בבד, שיתנו מראה ומגע נעים וחם במיוחד לחדר השינה. פינות של מיטה וגב מיטה מעץ נעימים פחות למגע ומייצרים חוויה פחות מענגת כשנתקלים בהם בטעות…. 

שידות לצד מיטה. חישבו מה אתם רוצים או צריכים להניח ליד המיטה ובחרו רהיט בהתאם. בין האפשרויות העומדות בפניכן מצויים שידות לילה, הכוללות מגירה ומדף או שולחנות צד קלילים יותר. אני מעדיף סימטריה בחדר השינה כיוון שהיא משרה רוגע, לכן אני ממקם משני צדי המיטה יחידות זהות, בהתאם לצרכים של לקוחותיי. 

לאלה הבוחרים לנצל את החלל מתחת למיטה כארגז מצעים, שימו לב שארגז המצעים נועד למצעים ולא לג'אנק שאספתם… שימוש בו כמחסן לצרכים אלה יוצר אנרגיות פחות טובות לשינה שלכם… באותה לוגיקה, הימנעו מלהכניס לחדר השינה שלכם פינת עבודה והימנעו מלאכסן בו ציוד משרדי, בחדר השינה כדאי שיהיו רק חפצים הקשורים לשינה ולחיי הזוגיות שלכם. 

ארון בגדים / חדר ארונות בעיצוב חדר השינה.

כדי לתלות בגדים נתכנן ארון בעומק 60 ס"מ, להנחת בגדים מקופלים מספיק עומק של 40 ס"מ, מה שיוכל לתפוס פחות מקום בחלל. למראה עיצובי נקי וכדי למקסם את חלל האחסון נעדיף ארון שיגיע עד התקרה, או שבמקרים של תקרות גבוהות נסגור את הרווח שיווצר בין הארון לתקרה בסינר גבס. לא כדאי להשאיר רווח היות והוא יוצר חלל לא נעים וצובר אבק ובלגן. לארונות שני סוגי דלתות,  דלתות נפתחות ודלתות הזזה. דלתות נפתחות מצריכות מעבר גדול יותר מול הארון, בהשוואה לדלתות הזזה. לחלל קטן ניתן לבחור דלתות הזזה מחופות מראה מה שיוצר תחושת מרחב וגודל בחלל. 

תאורה לעיצוב חדר שינה.

אם אתם קוראים את המאמרים שלי אתם כבר יודעים שאני מאמין שגופי התאורה הם התכשיטים של החלל. גופי תאורה אינם רק אביזר שימושי, אלא פריט עיצוב חשוב! במרכז החדר נבחר בגוף תאורה או במאוורר תקרה משולב תאורה, שיאיר וישטוף את החדר באור. מומלץ להתקין עמעם (דימר) שיאפשר לשלוט בעוצמת האור ואל תשכחו למקם מתגים נוספים להפעלה וכיבוי האור המרכזי לצידי המיטה. יחד עם התאורה שתגיע מלמעלה כדאי ליצור בחדר תרחישי תאורה נוספים.

תכננו גופי תאורה משני צידי המיטה, מעל השידות. בדרך כלל אני בוחר להוריד, גם לצד המיטה, גופי תאורה מהתקרה או מהקיר כדי לא להניח מנורות לילה על השידות, אשר תופסות מקום חשוב או חושפות כבלים לא רצויים, שפוגמים בתחושת הניקיון העיצובי בחלל. במידה והחלל גדול ניתן להוסיף לאורך הארון פס תאורה / ספוטים שיאירו לכם בצורה נקודתית בזמן שימוש בארון.

טקסטיל לעיצוב חדר שינה.

אין כמו בדים! הם עוטפים את החלל ברכות, מוסיפים צבע וסטייל, ומעניקים ייחודיות לכל חלל. בחדר השינה יש מגוון אפשרויות רחב לשימוש בבדים: כיסוי מיטה, מצעים, כריות נוי, גב מיטה, הדום או כורסה ווילונות. אני אוהב לייצר תחושה של גובה ורכות בעזרת וילונות שיורדים מהתקרה עד הרצפה והרבה יותר גדולים מגודל החלון מה שנותן תחושה של מפתח חלון רחב. בחירה בווילונות בהירים או שקופים מעט, תכניס אור רב לחדר.

לסיכום

אני אוהב לבחור מצעים לבנים ונקיים עם תחרות או רקמות בלבן שיתאימו לכל סקאלות צבעים בחדר. מצעים לבנים משאירים מקום לצבעוניות הבד של מסגרת המיטה וגב המיטה. למראה רומנטי מעוצב כדאי להוסיף מספר כריות נוי בנוסף לשתי כריות שינה, בשילוב צבעים וטקסטורות שונות בילוי זוגי נעים בחדר השינה וליל מנוחה.

בהצלחה, אשמח לעזור לכם לעצב את חדר השינה אופיר דהאן.

Picture of אופיר דהאן
אופיר דהאן
אופיר דהאן, מעצב רב תחומי ובוגר המחלקה לתקשורת חזותית באקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל". אני מפעיל סטודיו המתמחה בעיצוב פנים והום סטיילינג עבור בתים פרטיים, דירות קבלן, משרדים ועסקים. בסטודיו שלי, אני מתעסק בעולמות תוכן של עיצוב פנים, הום סטיילינג, אמנות, אסתטיקה ועיצוב עכשווי.
אהבתם את:
עיצוב חדר שינה
אולי יעניין אותכם גם
דילוג לתוכן